
Carolina Martínez
El Govern impulsa els vins d’altura amb ajudes i reconeixement oficial
És temps de verema. Al país hi ha 5 cellers que produeixen vins d'altura, 3 dels quals ja han obtingut el segell de productes de qualitat d’Andorra.
Les subvencions públiques al sector primari van créixer un 35% l'any passat i es mantindran al 2026. És una de les línies d'actuació de l'Executiu, que continua treballant en un segell de Denominació d'Origen d'Andorra, que servirà perquè el consumidor tingui la certesa que el vi és d'aquí.
Tradició mil·lenària:15.000 ceps produiran unes 3.000 ampolles
A finals del segle XIX, la fil·loxera va devastar gran part de la vinya dels Pirineus. Ara són uns quants cellers els aventurers. És una tradició mil·lenària, però que compta amb avenços tecnològics.
En aquest celler d'Ordino, a 1.300 metres d'altura, hi ha 15 mil ceps plantats. Aquest any es preveu treure'n 3 mil ampolles de diferents varietats, que depenen del temps de la verema i de les condicions meteorològiques de cada moment.
La verema és prevista per a aquesta setmana i alguns dies de la setmana que ve.
Etiquetes