
Txell Taboada
Final d’altura: l’Andorra Taste acaba les jornades professionals a Pessons
Aquesta tarda s'inaugura l'Andorra Taste popular, un camp de parades on tastar els plats més imaginatius amb productes d'Andorra i fusions que parlen de la gastronomia de la nostra restauració. Trobem, per exemple, el melós de vedella amb trinxat i les mandonguilles de 'txuleton' i salsa de peus de porc i els xurros amb suc de botifarra i una proposta fresca com una endívia de muntanya.
En aquest espai trobarem tallers de degustacions o mostres. També per als més petits perquè posin en pràctica algunes receptes. Aquest divendres es tanca el programa professional per obrir la gastronomia al públic general. La clausura s'ha fet aquest matí a Encamp, a 2.500 metres d'altitud.
Comencen les jornades populars i acaben les professionals. L’Andorra Taste posa punt final a les jornades per a experts amb un esdeveniment al llac de Pessons. La quarta edició ha arribat a més de 1.100 inscrits, 100 més que l’any anterior, entre els que han seguit les jornades per streaming i els que hi han assistit presencialment. Avui, en el darrer dia, s’ha parlat del peix de muntanya i de la recuperació d’espècies autòctones.
Durant dos dies hi ha hagut ponències a l’auditori del Prat del Roure però aquest divendres aquestes jornades professionals, que inclouen una demostració de cuina en directe, s’han dut a terme al restaurant del llac de Pessons. I és que la cuina d’alta muntanya inclou ingredients de qualitat com la truita, que es pesca a llocs tan idíl·lics com aquest.
“Normalment, fem pesca sense mort. Si el peix fa menys de 32 cm, el retornem a l’aigua immediatament. És la manera que tenim de protegir l’entorn”, Aritz Aguayo, guia de pesca
Els xefs participants han presentat propostes que combinen productes del mar i de muntanya, amb un èmfasi especial en els ingredients del Pirineu.
“He portat un mix de plats molt senzills però molt bons: una espuma intensa de cebs, carpaccio de cebs i pols de fonoll. Sense sal ni pebre”, Martín Comamala, xef de 539 Plats Forts (Puigcerdà)
“Portem tres plats que parlen de tres productes recuperats del Pirineu”, Sergio Sanz, xef de Lavedán (Osca)
La cita ha comptat amb la participació de nombrosos restaurants amb estrella Michelin i una vintena de ponents.
“Ara queda la part de jornades populars, però de moment el feedback és molt positiu”, Betim Butzaku, gerent d’Andorra Turisme
“Ha sigut molt interessant i força enriquidor. Cada vegada puja més el nivell”, Carles Flinch, xef de Can Manel
Etiquetes
Destacat