
Sergi Linares
Obesitat i discapacitat: una qüestió de prevenció i inclusió
Les persones amb discapacitat tenen més risc de caure en l'obesitat, en part per factors socials, i això es pot pal·liar amb prevenció. És un dels missatges que ha transmès la dietista Katia Durich en una xerrada sobre nutrició organitzada per Creand Fundació i la Federació Special Olympics d'Andorra.
Durich afirma que les persones amb discapacitat són més vulnerables, cosa que fa que sigui més difícil que tinguin una alimentació correcta. De fet, presenten més obesitat que la mitjana de la població general.
“Depenen d'un tercer que els faci o els prepari els àpats i després també de la societat, si els incloem en les diferents activitats o per fer activitat física. Llavors són els tres factors: un de mèdic, un d'hormonal, el factor genètic i també el social.”
Katia Durich, dietista
Durich considera que els medicaments per aprimar poden ser útils, però només com a últim recurs i amb supervisió mèdica.
“Hem d'intentar mirar també la causa d'aquesta obesitat. Sigui també d'un aspecte més psicològic, més d'hàbits o més de falta d'esport i exercici, i un cop que hem corregit tots aquests aspectes, sí que és veritat que és una eina que ens pot ajudar a aconseguir l'objectiu.”
Katia Durich, dietista
L’especialista també ha volgut recalcar la importància de menjar més aviat del que és habitual en la nostra societat.
Etiquetes