77.000 euros en subvencions culturals

www.andorradifusio.ad

Aquest és l'any de les arts escèniques i musicals. El ministeri de Cultura dona suport al sector amb 26 projectes i prop de 77.000 euros. L'ajut a la creació literària recau en Arnau Pérez Orobitg per un poemari.

El món de les arts escèniques i la música estan d'enhorabona. D'un any per l'altre han guanyat 20.000 euros per al sector, que enguany aglutina 26 projectes valorats en prop de 77.000 euros. Entre aquests destaca, l'edició del nou disc Virtus, de Kic Barroc amb uns 4.000 euros.

Encara en música trobem dos capítols de recuperació amb David Sanz i el fons bibliogràfic d'Areny-Plandolit i David Font per la recerca i transcripció de melodies i Tèmpora la nova creació de Lluís Casahuga'. 

Líquid Dansa torna al teatre amb l'obra 'Això s'esconya' que ha obtingut un ajut de prop de 6.000 i Daniel Arellano, que ha treballat amb projectes d'animació i Lego, ara prepara el 'Circ de les joguines'. En dansa trobem noms propis com el d'Emma Riba i Rosa Mari Herrador i propostes noves com les batalles de cançons.

Aquest any s'han presentat 96 propostes, 5 més que l'any passat, de les quals se n'ha seleccionat 76. El que ha baixat és l'apartat audiovisual en què només trobem un curtmetratge de nova creació, 'Madeleine Usher' de Red Nose, autors del 'Fred que crema'. 

En l'apartat literari, moltes de les ajudes que es publiquen han sortit aquest Sant Jordi. Cal destacar un llibre sobre orgues i orgueneria a Andorra d'Anem Editors i la traducció de Pau de Gósol al castellà que sortirà a Medusa. A banda, l'ajut literari és per a Arnau Pérez Orobitg pel poemari 'Herbari hermètic'

Ara tenen tot aquest any per fer realitat els seus objectius. 

Informa: Rosa Alberch

Comparteix:

Atropellament d'un menor en patinet a Prat de la Creu L'informe dels treballadors peruans de la construcció ja és a la fiscalia