
Cultura
La societat digital centra la Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra
La Universitat d’Estiu i Tardor d’Andorra posarà enguany el focus en els efectes de la digitalització a diversos àmbits socials i personals. Sota el lema “Societat digital: oportunitats i riscos”, el cicle de conferències tindrà lloc el 15, 16, 22 i 23 de setembre, coincidint amb la celebració del 2025 com a Any Europeu de l’Educació per la Ciutadania Digital, declarat pel Consell d’Europa.
Les sessions comptaran amb la participació de ponents de reconegut prestigi internacional, provinents de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat de la Sorbona i la Universitat Oberta de Catalunya, entre d’altres.
El tret de sortida serà el dilluns 15 de setembre amb la ponència del professor Josep Lluís Martí, que analitzarà la transformació de la participació ciutadana i de les dinàmiques democràtiques en l’era digital, sota el títol `Democràcia i participació ciutadana en la societat digital`.
L’endemà, dimarts 16, serà el torn de la periodista Carme Colomina, especialitzada en la Unió Europa, que reflexionarà sobre la proliferació de la desinformació i el paper creixent de la intel·ligència artificial en la propagació de continguts falsos.
La setmana següent, dilluns 22, la professora Laurence Devillers, enginyera informàtica i filòsofa a la Universitat de la Sorbona, abordarà els reptes ètics i socials de la IA en la conferència `Desmitificació de les intel·ligències artificials i reptes ètics`, centrada en com es redefineixen les fronteres entre realitat i ficció.
Finalment, el dimarts 23 de setembre, Marta Aymerich, metgessa i directora del Centre de Recerca en Salut Digital de la UOC, clourà el cicle amb una sessió sobre l’impacte de la digitalització en la salut i la transformació tecnològica del sector sanitari.
Aquest 2025 se celebra també l`Any europeu de l`educació per la ciutadania digital, declarat pel Consell d`Europa.
Destacat