
La tradició dels panellets resisteix la pujada de preus
És època de panellets, i tot i l’augment del cost d’alguns ingredients, moltes pastisseries han decidit mantenir el preu final del producte. L'encariment dels pinyons ha posat contra les cordes el sector, mentre cada vegada més famílies opten per elaborar-los a casa.
Un any més, els panellets de pinyons continuen sent els més venuts, però també els més cars. El motiu és clar: el preu dels ingredients principals s’ha disparat, especialment el del pinyó, que ha pujat fins a un 25%. Malgrat això, el preu de venda a les pastisseries es manté similar al de l’any passat.
"Cada any el pinyó l'has d'agafar bé de preu, perquè és bastant car, el sucre i el massapà també han pujat..."
André Da Silva, pastisser d'Art i Pa
"Ha pujat un 25% aquest any. Això fa que costin molt, però aquest any no hem pujat de preu."
Valérie Nieto, Propietària Espiga d'Or
Pel que fa a les vendes, els pastissers han notat un lleuger descens respecte a altres temporades.
"Aquest any una mica més fluix, ja ho teníem previst. Els dies de Halloween solen ser els més forts, però ja hem fet menys producció."
André Da Silva, pastisser d'Art i Pa
En aquesta època de panellets, per a moltes persones és tradició venir a la pastisseria i comprar-los. D’altres, però, prefereixen elaborar-los ells mateixos a casa i compartir-los amb la família i els amics.
Etiquetes