
Cultura
Unir les comunitats residents amb cultura i gastronomia
La Setmana de la Diversitat Cultural d’Andorra la Vella ha posat punt final a la seva quinzena edició amb la mostra gastronòmica "La diversitat a taula" i la tradicional cercavila de les entitats. En total, 22 entitats hi han participat aquests dies.
Després d’uns dies plens d’activitats, la Setmana de la Diversitat Cultural ha culminat amb la tradicional cercavila de les entitats, que han desfilat per l’avinguda Meritxell amb banderes i vestimentes tradicionals. L’acte s’ha tancat amb la mostra gastronòmica "La diversitat a taula".
Una desena d’entitats de diferents cultures residents al país han participat en la mostra gastronòmica, en la qual hem trobat plats típics d’arreu del món. Això, per exemple, és una pastrafola argentina, un dolç típic fet amb codony.
També s'hi ha pogut trobar gastronomia tradicional portuguesa.
"Tenim el rissol de 'camarão' i de carn."
Anna Mendes, casa Trás os Montes i Alto Douro
O del Perú.
"Tenim plats peruans, com la causa limenya, que ve preparat a base de patates."
Lina Ordóñez, associacion peruanos d’Andorra
És una celebració que les entitats valoren com a una oportunitat d’integració i unió entre cultures.
"Reunir-nos, tastar diferents tipus de menjar i convidar els andorrans que tastin el menjar típic i que gaudeixin."
Anastasia Kravets, assocació d’ucrainessos d’andorra
És una opinió que comparteixen al comú.
"És una manera de compartir també a través dels balls i de les vestimentes que alguns ens mostren avui molt orgullosos, com a través dels menjars."
Olalla Losada, cònsol menor d'Andorra la Vella
La jornada ha anat acompanyada d'una actuació dels Castellers d'Andorra i de diferents espectacles oferts per les mateixes entitats.
Informa: Alexia Alcalá
Imatges: Txell Taboada
Etiquetes
Destacat