PERSONAL-UNIO-HOTELERA20250613

Èric Mompel

Societat

Clam dels hotelers per flexibilitzar les quotes

Crit d`alerta de la Unió Hotelera per la manca de personal dels establiments associats, tant restaurants com hotels. La patronal del sector recorda que el turisme aporta el 40% del PIB i demana mesures urgents al Govern.

Caterina Vidal

|

13.06.25


Segon la Unió Hotelera no és un problema de sous sinó que s`hauria de recuperar l`atractiu que tenia el país anys enrere com a destí professional d`altres maneres. Una de les coses que demanen és flexibilitzar el sistema de quotes per permetre la continuïtat dels professionals que ja han demostrat la seva vàlua durant la temporada d`hivern.

El president de la Unió Hotelera, Jordi París, constata que no hi ha hagut cap "moviment ferm més enllà que s`hagi pogut allargar la quota més enllà del 15 de juny. M`agafo al fet que molts altres que no estan associats a nosaltres, però que hi compartim opinions, també estan en una situació crítica, tensionada i preocupats perquè no es pot donar tot allò que s`hauria de poder donar".

Andorra Selected, l`augment de la taxa turística i el Pla Gastronòmic són estratègies per aconseguir un model turístic de qualitat, però des de l`associació creuen que s`haurien d`acompanyar d`un marc legislatiu i una política de recursos humans coherent amb l`estratègia.

Per últim, insten el Govern a obrir un espai de diàleg amb els agents del sector.

Etiquetes

Clam dels hotelers per flexibilitzar les quotes | RTVA