ferran17

Sergi Linares

Ferran Adrià, Andorra Taste Award 2025

Tret de sortida de la quarta edició de l’Andorra Taste amb les primeres demostracions d’alta cuina, que han precedit l’acte inaugural en què, sota el lema “Gastronomia d’alta muntanya”, s’ha destacat la importància de convertir Andorra en destinació turística global a través de la millor gastronomia. Ferran Adrià és el gran reclam de la cita.

Abraham Cejudo

|

17.09.25


El ministre de Turisme i Comerç ha destacat la intenció de promoure el diàleg entre gent de muntanya, combinant tradició i innovació. És per això que, aquest any, el territori convidat és els Alps, que ha atret xefs de renom de Suïssa, Eslovènia i França. Destacava Jordi Torres que "cada any hem augmentat d'un 10-15% l'afluència de gent a l'Andorra Taste".

El gran protagonista, però, ha estat el tres vegades estrella Michelin, Ferran Adrià, guardonat amb l’Andorra Taste Award 2025. Ha destacat la importància de congressos com aquest per potenciar el valor de la gastronomia en un discurs en què sobre tot ha reflexionat sobre les grans dificultats dels restauradors per mantenir oberts els segurs negocis.

"Estic molt content (pel premi) i també de tornar a Andorra que feia molt de temps que no venia. Aquests esdeveniments són imprescindibles, el coworking, la gent comparteix... és molt important".

Ferran Adrià, cuiner

Cal recordar que les jornades d'aquesta setmana són les més professionals, destinades als xefs. A partir del 19 de setembre, l’Andorra Taste s’obre al públic amb tallers de cuina infantils, música en directe i, el més important, 22 tastets elaborats amb ingredients de proximitat i d’alta muntanya exposats al carrer dels Veedors, d’Escaldes-Engordany.

Fi de les funcions anuals del Cirque du Soleil

El ministre de Turisme també ha confirmat que, a partir del 2027, el format presentat pel Cirque du Soleil canviarà. No ha descartat la seva presència més enllà de la fi del contracte, però sí una continuïtat del que es feia els últims anys.


Etiquetes

Ferran Adrià, Andorra Taste Award 2025 | RTVA