
Èric Mompel
No hi ha Tots Sants sense panellets
Per a moltes persones, l’època de Tots Sants és sinònim de panellets. Tot i l’encariment dels ingredients, les vendes es mantenen, encara que cada vegada es comprin en quantitats més petites.
Hi ha vegades que la tradició s'imposa a la pujada de preus, i els panellets en són un exemple clar. Qui té com a costum menjar-ne en aquesta època, en compra, encara que sigui en menys quantitat.
"Seguim totes les tradicions. Ara toca panellets? Doncs panellets. Sempre en compro 4 o 5 per almenys tastar-los."
Comprador
Aquesta tendència també la constaten les pastisseries.
"S'han venut molt malgrat el preu que tenen. És tradicional, i aleshores la gent se'n sol endur un, dos, tres..."
Christopher Nahuel, pastisseria Fleca Font
Dins d’aquesta tradició, els panellets clàssics continuen dominant. N’hi ha de coco, xocolata i ametlles, però n’hi ha un que és indiscutiblement el més popular: el de pinyons.
"Els de pinyons són els més cars, però són els que més s'estilen."
Christopher Nahuel, pastisseria Fleca Font
El preu dels panellets varia segons el tipus i els de pinyons ronden els 60 euros el quilo. Tot i això, per a molts continuen sent un imprescindible de Tots Sants.
Etiquetes
Destacat