
Societat
Torna la calçotada popular de Valls
Ple a la calçotada popular de Valls, que s'ha fet a l'aparcament de Prada Casadet aquest diumenge. Després d'ajornar-se pel mal temps el passat 23 de març, avui ningú s'ha volgut perdre la cita, que celebra l'agermanament entre Andorra la Vella i la localitat tarragonina.
La jornada s'emmarca en l'agermanament entre les dues ciutats fa més de 50 anys, i per això hi han assistit membres de la Societat Agrícola i Secció de Crèdit de Valls i hi han col·laborat membres de la Confraria d'escudellaires d'Andorra la Vella. És un intercanvi gastronòmic que des del comú valoren molt positivament.
"Crec que és un intercanvi gastronòmic que fa comunitat i que la gent espera. Si el temps ens aguanta, és un lloc molt maco. Tot i que és el pàrquing, l'hem adaptat. El més important és fer caliu i fer comunitat."
Olalla Losada, cònsol menor d'Andorra la Vella
La cita s'havia de celebrar el passat 23 de març, però la pluja va obligar a ajornar-la. Aquest diumenge, aprofitant el bon temps, ningú s'ha volgut perdre la celebració. S'han repartit al voltant de 600 racions, és a dir, uns 6.000 calçots.
"Ens feia molta il·lusió venir i estar amb la gent, tota és coneguda."
Assistent
"Hem sentit l'olor de calçots i he dit 'allà hi ha algun lloc on es pot menjar alguna cosa."
Assistent
Valls és considerada la capital de les calçotades, i els calçotaires, que han estat treballant des de primera hora del matí, coincidien en què fa que un calçot sigui bo.
"El secret és que siguin de Valls. És molt important que siguin de Valls, d'Indicació geogràfica protegida." "La salsa és molt important. Ha de ser una salsa bona, feta amb ametlla, avellana, oli d'oliva, tomàquet..."
Josep Ramon Torné, calçotaire
Els actes d'agermanament inclouen un intercanvi gastronòmic entre totes dues localitats i per això, de manera rotatòria, un any la parròquia acull la calçotada, i el següent, la ciutat tarragonina organitza una escudellada.
Informa: Martina Torrebadella
Imatges: David Moreno
Etiquetes
Destacat