
Javi Martin
Trinxat, porc i humor al Lo Mandongo 2025
S'han preparat 300 racions a la Massana per a la segona edició de Lo Mandongo, el dinar popular inspirat en la matança del porc i el trinxat.
Nou xefs professionals i voluntaris han treballat des de les vuit del matí en tots els preparatius.
La preparació ha començat a primera hora amb els focs encesos i les olles d’aigua bullint. En total, s’han cuinat dos porcs sencers per aprofitar-ne tota la carn, així com verdures per elaborar el trinxat que acompanya l’embotit.
Tot i tractar-se d’un dinar popular, l’organització ha anat a càrrec de nou xefs professionals. Els més petits també s’han animat a participar-hi.
Aquest és el segon any que Lo Mandongo se celebra en aquest format. La tradició, però, és molt més antiga i prové de l’època en què la matança del porc es feia a les cases. Per a molts dels assistents, recuperar aquesta pràctica és un pas important per mantenir viu el llegat cultural del territori.
Al llarg del matí també s’han fet diverses representacions a càrrec de l’humorista Esperanceta de casa Gassia, que ha interpretat amb humor diferents aspectes relacionats amb la matança del porc.
Etiquetes