ALIMENTACI--NADAL-NOU20251220

Imatges: Carolina Martínez - Èric Mompel

Els aliments de Nadal s’encareixen a les portes de les celebracions

Arriba el moment de planificar i fer les compres per als menús de les festes de Nadal. Molts dels aliments típics d’aquestes dates encareixen el preu, sobretot els darrers dies abans de les celebracions. Tot i això, com que es tracta d’una ocasió especial que només es dona un cop l’any, la majoria de les persones mantenen el menú que ja tenien previst.

Alexia Alcalá

|

20.12.25


Els preus poden arribar a duplicar-se o fins i tot a triplicar-se els dies previs a les dates clau, sobretot en el cas de les gambes i del marisc en general, que acostumen a ser els protagonistes a les taules.

“Aquests dies pugen bastant. N’hi ha que arriben a triplicar el preu, sobretot la gamba, els percebes, els gallecs, que són molt demanats...”

Susana Martinho, cap de secció de peixateria de Pyrénées

En el cas de la carn, ni el porc ni l’aviram han pujat, elements essencials per fer els plats típics com l’escudella, els canelons o els farcits. En canvi, sí que ha pujat la vedella, així com el xai i el cabrit.

“La vedella sí que ha pujat. Ha pujat fins a un 20%, i aquí sí que es nota bastant. I el que és el xai i el cabrit sempre pugen per Nadal.”

Roser Borràs, propietària d’El Rebost del Nord

Hi ha qui prefereix fer aquestes compres amb antelació. Així ho confirmen els establiments, que destaquen l’augment d’encàrrecs durant aquests dies. Una altra part de la població, però, continua optant per acabar d’enllestir les compres els darrers dies.

Etiquetes

Els aliments de Nadal s’encareixen a les portes de les celebracions | RTVA