entry04

Fernando Montero

L'Entry/Exit sacseja la temporada d'hivern als hotels

Prop del 50% dels treballadors temporers del sector hoteler contractats s'han vist afectats per l'avançament de l'entrada en funcionament del sistema Entry/Exit. En números rodons, la xifra suposaria que entre 1.500 i 2.000 persones no podrien complir amb aquest requisit exigit per la Unió Europea.

Héctor Aza

|

04.11.25


Els hotelers estan preocupats amb l'entrada en vigor abans d'hora del sistema Entry/Exit. Així ho ha expressat el president de la Unió Hotelera. De fet, considera que aquesta situació marcarà un abans i un després en els processos de contractació. Jordi Paris avisa que aquesta mesura, avançada a instàncies d'Espanya, tindrà un impacte negatiu, tant a nivell econòmic com qualitatiu.

"S'hauran de fer propostes econòmiques per sobre del que s'havia previst; s'hauran de fer despeses no previstes, d'allotjament, transport, personal extra per cobrir l'arribada d'aquestes persones... i tot això va en detriment del compte d'explotació dels establiments. Estem mirant com reclutar persones amb tots els papers en regla i puguin entrar i treballar al país. Des de la Unió Hotelera el que estem fent és ajudar els establiments a reclutar i seleccionar gent. Tot això pot generar menys benefici. Ens agradaria poder revertir-ho al més aviat possible, sense que la qualitat es vegi perjudicada".

Jordi Paris, President de la Unió Hotelera

La Unió Hotelera ha convocat una assemblea extraordinària amb els associats per calcular l'impacte i proposar solucions. Per ara, el sector mantindrà la doble via de contractació entre gent d'Europa i Sud-amèrica.

Una trentena d'establiments per l'Andorra a Taula

Les declaracions han arribat en el marc de la presentació de l'"Andorra a Taula", que tindrà lloc del 8 al 30 de novembre. Ja són 19 edicions de l’esdeveniment gastronòmic que posa en valor la cuina d’alta muntanya. En aquesta ocasió, hi participen 33 restaurants de les set parròquies, que oferiran dos tipus de menú: un de degustació i un de més tradicional, amb preus que oscil·len entre els 35 i els 70 euros. L’any passat es van servir més de 3.100 menús.

Aquesta edició s’incorpora la col·laboració de la companyia Idpa Alimentació, que introduirà la cervesa Heineken 1.870 dins les propostes gastronòmiques dels establiments participants.

"És una cervesa d'un cos una mica fort, però d'una passada fàcil amb 6,2 graus i principalment vinculada amb la gastronomia molt coneguda a Donosti, de gastronomia en miniatura, però també una més desenvolupada com la que veiem a l'"Andorra a Taula".

Ivan Estela, gestor d'operacions i vendes de Heineken

“Andorra a Taula” es consolida així com una cita imprescindible per descobrir els sabors i la creativitat culinària del país.

Etiquetes

L'Entry/Exit sacseja la temporada d'hivern als hotels | RTVA