
Societat
Gastronomia d'alta muntanya per a travessar fronteres
El menjar d'altra muntanya és el protagonista de la nova estratègia gastronòmica del Principat. L'objectiu és travessar fronteres i promocionar arreu del món l'aparador gastronòmic de proximitat.
La quarta edició de l'Andorra Taste va una mica més enllà del que es presentava fins ara. Les jornades de tast popular de setembre s'emmarquen en una nova estratègia global amb el nom Andorra Gastronomia d'Alta Muntanya. És un full de ruta de futur que incorpora jornades de formació professional per al sector, a més del nomenament de set nous ambaixadors internacionals de la gastronomia andorrana.
D'entre els xefs s'han triat el Marcel Besolí, de Celler d'en Toni; Carles Flinch, de Can Manel; Jordi Grau, del restaurant amb estrella Michelín Ibaya; José Antonio Guillermo, d'Odetti bistro, la Victoria Kemerer, del restaurant Kökosnøt i el Rodrigo Martínez del Beç. A sobre dels xefs s'inclou el Gerard Martinez, gerent de Ramaders d'Andorra.
Grau destaca que "el país fa molts anys que pica pedra amb gent que treballa dur i divulga per promoure la gastronomia d'alta muntanya. Per a mi, personalment, es una gran notícia que ens hagin seleccionat".
La intenció és potenciar el consum de productes locals a través d'accions concretes. Tot plegat per modernitzar i diversificar la gastronomia andorrana. És un objectiu amb un rerefons que pretén mitigar la dependència estacional del turisme. Gastronomia d'alta cuina, però no serà l'única.
El ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, assenyala què és el que es podran trobar. "Totes les masterclass i les formacions que es faran estan obertes per a tothom, no només als restaurants que puguin estar al Andorra Selected, sinó que hi ha una oferta de gastronomia molt és àmplia aquí a Andorra i per a tots els públics."
Les jornades de formació s'estendran al llarg de l'any, envoltant així el tradicional Andorra Taste, que es celebrarà del 17 al 21 de setembre. Un 2025 força ambiciós per al turisme gastronòmic que confia aprofitar al màxim tot el seu potencial.
Informa: Abraham Cejudo
Imatges: Pere Besolí
Destacat